ÅÅÅH NEJ, DET ER FARS DAG

I dag er det grundlovsdag, men mens vi går derhjemme og hylder, hvad der siges at være Danmarks tætteste svar på en nationaldag, er der noget vi som oftest glemmer; fædrene.

I dag er det nemlig også fars dag. Ja, det var så lidt. Få nu ringet til den gamle og sig tak på den mest cliché-agtige måde du kan. Alternativt kan du give ham en gave, en oplevelse om man vil. Her er en guide til netop det. En lille håndsrækning til dig der glemte farmand, men gerne vil sige tak i sidste minut alligevel…

 

Fars dag stammer faktisk helt tilbage fra starten af 1900-tallets USA, skabt som et svar på den ligeså nyopfundne mors dag, men blev først anerkendt af den amerikanske Kongres i 1956, og senere erklæret en officiel helligdag af den daværende præsident Richard Nixon i 1966.

Danmark tog traditionen til sig i 1935, samme år som Elvis Presley blev født og Haldor Topsøe gik bort. Vores lille land valgte dog at slå mærkedagen sammen med festliggørelsen af grundlovens indførsel, hvorfor vi i dag er de eneste i verden der fejrer fars dag d. 5. juni.

(Kilde: historie-online.dk)

 

Guiden er rangeret i grupperinger, efter pris. Billig → dyrere.

 

 

GODT TIL GANEN

 

Westmarket

Hvis du gerne vil invitere din far ud at spise, så tag til Westmarket på Vesterbro. Her kan man få al den mad hjertet begærer i fantastiske, befolkede lokaler: http://westmarket.dk/

Adresse: Vesterbrogade 97, 1620 København V.

Pris: Alle prisklasser

 

Mother

På trods af navnet kan du sagtens tage farmand med på Mothers i Kødbyen. Mothers er en vaskeægte italiensk restaurant, der serverer basic italiensk, god mad. Ingen dikkedarer der. http://motherrestaurant.dk/da/take-a-seat/

Pris: Pizza til 120 kr.

Adresse: Høkerboderne 9, 1712 København V

 

Ølsmagning “Nordisk øl under jorden”

Man siger, at mænd generelt elsker øl, hvorfor ølsmagning selvfølgelig er med på listen, over hvad du kan give din far af oplevelser.

Bunker Beer afholder ølsmagninger hver første fredag og lørdag i måneden, hvor man både kan deltage alene såvel som flere mennesker sammen.

Pris: 150 kr. pr. næse

Adresse: Carl Nielsens Allé 9C

Vær opmærksom på, at man skal bestille billet på forhånd: http://bunkerbeer.dk/14/index.php/da/2014-06-11-17-50-07/olsmagning-i-bunker

 

Whiskeysmagning

Hvis din far ikke er til øl, kan du passende tage ham med til Kruts Karport beliggende på Øster Farimagsgade overfor kartoffelrækkerne, hvor man både kan nyde kvalitets- whiskey, rom og kaffe i hyggelige omgivelser.

Følg med på deres hjemmeside, Facebookside, eller tilføj dig deres mailliste for yderligere information: http://kruts.dk/

Adresse: Øster Farimagsgade 12

http://www.webergrillacademy.dk/Grillkurser.aspx

 

Grillkursus

Rigtige mænd tager sig af grillen om sommeren, men hvis din far af en eller anden grund er dårlig til at tilberede mad udendørs, så er der også råd for det. Weber Grill Academy tilbyder nemlig kursus til grill, der forbedrer kompetencer både hos amatører og grillmestre. I prisen er velkomstdrinks og snacks, undervisnig, smagsprøver, vin og øl, samt opskrifter og forklæde inkluderet.

Adresse: Grill Academy Copenhagen, Dampfærgevej 10 [pakhus 12], 2100 Kbh Ø

Pris: 798 kr

 

MUSIK

 

Copenhagen Jazz Festival

Er din far til musik? Så kan du også komme langt. I år bliver der nemlig igen afholdt Copenhagen Jazz Festival. Festivalen som startede i de Københavnske gader i 1979 og som nu er en af Europas største jazzfestivaler. Vær med til festlighederne fra d. 7-16. juli: http://jazz.dk/copenhagen-jazz-festival-2017/program/

Pris: Både betaling koncerter og udendørs koncerter.

Adresse: Hele København

 

Grøn Koncert

Igen i år besøger Grøn Koncert København, for at give et brag af en fest med kunstnere som L.O.C, Sivas og Ukendt Kunstner.. Måske er det noget for din far?

Billetterne sælges for 250 kr. stykket og overskuddet går til muskelsvindfonden! – Tænk engang, at man kan bidrage til et godt formål, mens man har det skide skægt i Valbyparken!

Billetter kan købes på: http://www.groenkoncert.dk/koebenhavn

20 & 30 juli 2017

Valbyparken

 

Copenhell

Hvis din far er mere til metal end jazz, så inviter ham til Copenhell 2017. Her bliver alt fra hård rock til dødsmetal spillet. En genial festival, hvis man er til sådan noget.

22-25. juni

Adresse: Refshalevej 185 1432 København K

Pris: 850 kr. + gebyr

http://www.ticketmaster.dk/event/copenhell-2017-fredagsbillet-billetter/419681

 

KULTURELT

 

Cinemateket

Hvis din far, ligesom mange andre, elsker at lytte til Jørgen Leths bløde stemme hver sommer under Tour De France, så er det måske en idé, at give ham en billet til celebrationen af Jørgens 80 års fødselsdag, afholdt på Cinemateket i København.

Cinemateket fejrer verdensmanden fra d. 12 til d. 25 juni med særarrangementer og filmvisninger.

Pris: 75 – 90 kr.

Adresse: Gothersgade 55, 1123 København K

Køb din billet her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=14167&utm_source=Presse&utm_campaign=905a8835b2-Pressemeddelelse_Maj-juli_250417&utm_medium=email&utm_term=0_35cca2e7f0-905a8835b2-166179141

 

FCK shoppen

En tur til FCK shoppen (eller hvilken klub din far nu holder med) er noget som uden tvivl tilfredsstiller fodboldtilhængeren. Køb den gamle en ny trøje eller andet godt, eller gå hele vejen og køb ham et sæsonkort til næste sæson, så har i mange gode stunder i vente.

http://www.fck.dk/om_fck/billetter/

 

 

JAPANSK ARKITEKTUR, DESIGN OG STREET FOOD

Hvis tanken om at kigge på japansk arkitektur og design, mens du spiser street food sammen med din far, ikke tiltaler dig, så har du læst for meget af denne guide. Dansk Arkitektur Center og Designmuseum Danmark inviterer nemlig på cykeltur mellem værker af japanske kunstnere som Hiroshi Sambuichi og tilbyder derudover snacks undervejs. Hvordan kan det på nogen måde blive bedre?

http://www.dac.dk/da/service-sider/kalender/2017/juni/japansk-arkitektur-design-og-street-food/

28. april – 25. juni 2017

Pris: 200 kr.

Adresse: Strandgade 27B, 1401 København K