Forårets smukkeste planter til boligen

Endelig er det forår, det siger kalenderen i hvert fald, og vi går en lysere tid i møde. Mange stueplanter er afgået ved døden efter en lang vinter med dårlige lysforhold og tør radiator-luft. Så nu er det igen på tide at fylde hjemmet op med grønne planter. Jeg har derfor været på jagt efter tidens hotteste stueplanter lige nu, og giver dig her mit bud på tre must-haves dette forår, samt hvordan de plejes bedst. Fælles for dem alle tre er, at de har masser af karakter – enten på grund af højden eller smukt dekorerede blade.

Et plettet kunstværk

Begonia Maculata har sin oprindelse i Brasiliens varme og fugtige klima. Bladene er utrolig smukke med sølv-hvide små pletter på oversiden og purpurfarvede på undersiden. Dette gør den til et helt kunstværk i sig selv, og derfor også vældig populær. Den foretrækker en lys plads uden direkte sol – ideelt et lyst nordvendt eller østvendt vindue. Jorden må ikke tørre helt ud, men holdes derimod let fugtig, uden konstant at være drivvåd. Det kan være en svær balance, hvis ikke man har grønne fingre.


Instagram-darling

Monstera Obliqua er en lian, som klatrer op ad træstammerne i regnskovene fra det Sydøstlige Mexico ned til Columbia. Den er i høj kurs på både Instagram og Pinterest på grund af dens klatrende vækst og dekorative blade. Bladene er naturligt fligede og fyldt med huller, så den bedre kan modstå kraftig blæst og tunge regndråber. Obliqua trives bedst i indirekte lys eller halvskygge, og skal helst tørre ud mellem vandingerne. Da den jo er fra regnskoven, har den brug for høj luftfugtighed. Den vil derfor elske dig for at douche dens blade i ny og næ.


Den dominerende

Strelitzia Nicolai eller Den hvide paradisfugl, som den også kaldes på dansk, er en banan-lignende plante fra Sydafrika. Den får smukke hvide blomster som ligner paradisfugle, og kan potentielt blive 6 meter høj. Det er en stor og kraftig stueplante, som derfor kræver meget plads. Den trives bedst med en lys placering, så længe den beskyttes mod den varme sommersol. Et øst- eller vestvendt vindue vil være optimalt. Strelitzia Nicolai skal have vand, når det øverste jordlag føles tørt.

Følg med på @thelittlebotanist og få masser af inspiration til hvordan du indretter dit hjem med planter.

 

Fotos fra Flickr, Pistils Nursery og Pinterest.

Tekst og grafik af Louise Olofsson