Din gåtur gennem Dream City 2018

 

Få dage er passeret siden årets ultimative højdepunkt for mange – Roskilde Festival.
Selvom du virkelig havde fået nok af tis-støv og lange toiletkøer, drømmer du dig allerede tilbage til campen, menneskerne, festerne og fælleskabet. Men det er der heldigvis råd for.
Kom med Alice Magazine på en gensynets-gåtur gennem de stemninger, camps og events, som kunne opleves i Dream City i år. Vi tog en snak med årets ildsjæle under opsætningen og tager nu dig med på en gåtur gennem det famøse campingområde H, der bød på alt fra fest og dans, over hygge og næstekærlighed, til dakke-dak og uartigheder. Velkommen til din tømmermænds-dækning af Roskilde Festival 2018

Vil du vide mere om en af de nævnte camps og deres events i år, eller  vil du holde øje med deres planer til næste år, så bare tryk på campens navn i artiklen, for at blive ledt videre til deres officielle Facebookside.

Med gårsdagens tømmermænd sitrende i kroppen begynder vores gåtur ved South City (det gamle City Center G), som mange nok kender for Countdown scenen og indgangen til festivalpladsen.
I horisonten kan vi ænse det lyserøde skilt på bakketoppen med teksten ”DREAM CITY”, vi skal den vej!

Den første camp på vores vej kan ses på lang afstand og høres endnu længere væk. På hjørnet af hovedgaden i H rammer vi nemlig Camp Go’ Nabo (H49), hvor en mur af højtalere blæser højlydt techno ud over plænen. Denne Camp vægter sig på plads til alle og ALT andet end mainstreammusik. Vi har fundet den camp, der skal få os ovenpå igen efter i går. Tårnet i campen er farverigt malet og prydes med et kæmpe, kuglerundt metalstativ, der sammen med dakke-musikken giver basarmen frit løb. Vi deltager selvfølgelig i en omgang techno-yoga, hvor snapshots, technomusik og yoga forenes i symbiose. Carl-Emil fra Camp God Nabo fortæller, at dette er stedet at komme, hvis festen dør andetsteds, eller hvis du fryser i basarmen. Vi har nu fået promillen op og mod på mere, men vi er lidt trætte i benene af alt det tramp.

Så er det godt, at vi kun skal rundt om det farverige tårn for at finde Camp Mormors Kolonihave (H49). Her står et flot, hvidt stakit rundt om en lille plæne, hvor en blanding af snaps og gamle danske musikklassikere nok skal få os ned på jorden igen. Vi sidder lidt og nyder det gode selskab, før vi igen må på benene mod nye eventyr. Vi krydser hovedvejen i H.

Du får et chok! Et kæmpe dragehoved kigger dig lige i øjnene. Over dragens hoved står der Camp Fu og vi ser, at dragens krop strækker sig hele vejen igennem den store trækonstruktion. I denne camp ser vi tirsdag kl 13 en debat om krænkelser på festivalen, som Alice Magazine bringer mere om i løbet af dækningen. Lige bag den lange drage finder vi Camp Cuddle (H63) og her er kærligheden i førersædet. Mandag klokken 16 er vi endda med til at skabe verdens længste spoon, da campen igen i år får så mange som muligt til at ligge i ske på tværs af området (se campens facebookside for dronevideo af sidste års spoon). Efter et par varme Tuborg i det gode selskab føler vi os nu helt fyldt med kærlighed og har mod på at drage videre.

Vi krydser igen hovedvejen, på udkig efter noget anderledes. Det får vi. I Camp Rolighed (H44) har en gruppe landskabsarkitekter bygget en flot konstruktion i mange farver, hvor vi både kan opleve kroki og oplæsning af erotiske noveller, hvilket lige var det, vi havde brug for. Vi trasker videre, dog er vi endnu ikke klar til at feste helt igennem, men vi finder det perfekte stop. I Biblioteket i Dream City (H46) ser vi en hængekøje, den ser tiltalende ud. Campen har samlet en kæmpe bunke bøger sammen igennem året, som vi selvfølgelig kan få lov at låne. Vi ligger os derfor lidt sammen i en hængekøje og chiller med en bog. Biblioteket byder både på talks, lån af bibliotekar og oplæsninger af forskellige bøger. Mandag kan vi opleve en talk, hvor en lang række unge forfattere på Roskilde kommer forbi og taler om ungt forfatterskab. Vi trækker virkelig stikket ud, du sover måske lige i et kvarter, men vågner med et sæt. Nu ska’ vi feste, sådan rigtig feste.

Vi husker noget om et zoo-tårn og går ned mod tissesøen for at finde en rigtig fest. Vi er ikke skuffet. Fire af de største fest-camps i Dream City har nemlig slået kræfterne sammen til det, der bedst kan beskrives som Roskilde Festivals Jomfru Ane Gade. Camp Crazy Legs, Camp Marius, Camp Find Holger og Brandstationen har nemlig koblet deres anlæg sammen i år. Dette betyder at tis-søen ryster som et bølgebassin grundet bassen fra de fire kæmpestore anlæg. Det er helt sikkert her vi skal gå amok. Vi danser, vi drikker, vi fester. Dette er uden tvivl samlingspunktet for meget af opvarmningsdagenes festligheder. Vi kan både komme til skumfest, dance og rap battle, rave-fest og meget mere. Vores aften sammen slutter her, vi er blevet meget fulde og gårsdagens scoring har lige skrevet til dig, så vi hopper hjem mod campen. En ting er sikkert, Dream City skuffer ikke i år!

Vi kan desværre ikke nå at fortælle om alle de fede initiativer, der var at opleve i Dream City 2018, da der var et væld af fantastiske camps og initiativer i år. Udover de nævnte camps kunne du besøge Camp Klubhuset, Camp of Wind and Fire, Camp Redneck, Metroen, Bodegabaren og meget meget mere. Vi takker Dream City for at nå nye højder i år og opnå status som opvarmningsdagenes centrum for oplevelser. 

Følg med her på siden og på vores sociale medier, for at få meget mere tømmermænds-dækning, så vi i fællesskab kan drømme os tilbage, til det der i sandhed var en uforglemmelig uge.

 

Foto: Emil Hougaard