HVEM ER VI?

En mandag formiddag trak jeg en time ud af kalenderen, og lod som jeg ikke kendte Lasse. Det gjorde jeg for at i kan lære vores grafiske mastermind og generelle good-guy, lidt bedre at kende.

 

Hvem er det nu du er, og hvad er det nu du laver hos ALICE?

Hej jeg hedder Lasse og jeg kan godt lide at lave pæne ting på min computer. Jeg er ansvarlig for alt grafisk og web-relateret. Derfor har jeg fået den overdådige titel ‘Creative Director’, hvilket var en smule intimiderende første gang jeg hørte det, men også motiverende.

 

Er du typen der simpelthen ikke kunne lade være med at tegne på alting som lille, og havde farveblyanter med over alt, eller er den kreative interesse kommet senere hen?

Jeg har altid tegnet rigtig meget, men min interesse i graffiti fra en tidlig alder betød meget. Og ja, jeg var ham der havde tegnet på hele hans penalhus, alle bøger og nogle gange hele bordet. Jeg kan huske, at efter jeg så Superbad første gang, begyndte Christian (red. Christian Haxgart) og jeg at efterligne Jonah Hills pik-tegninger, det syntes vores lærere var lidt mærkeligt.

 

Så fra en spirende interesse i grafitti og efterligninger af Jonah Hills pik-tegninger, til Creative Director.
Fortæl lidt om vejen til hvor du er nu?

Kreativt har jeg sådan set gjort det jeg havde lyst til. Jeg har aldrig rigtig været god til at vise mine ting frem, derfor har jeg længe haft svært ved at udvikle mig. Men igennem venner og familier har jeg fået nogle små muligheder som jeg har brugt så effektivt så muligt. At prøve at være professionel og hjælpsom når man lærer et felt at kende, så får man hurtigt muligheder og bliver “tvunget” til at vise sine ting frem.

 

Når du ikke laver kreative genistreger til os, hvad går du så ellers og sysler med?

Udover mit knap så kreative job hos IKEA prøver jeg egentlig at prøve så meget forskelligt som muligt. Jeg laver mange logoer, men prøver at folde mig ud til andre områder såsom grafik og lys og scene til koncerter. Og så fylder jeg min Instagram med tegninger af mad istedet for fotos.

Hvad siger fremtidsplanerne så?

Jeg vil fokusere på at lave så meget så muligt, hurtigst muligt. Bare få så meget under neglene som er muligt. Regner ikke med at lande den fede titel foreløbigt, tror på jeg skal ud og lave noget generisk grafisk design i nogle år for at arbejde mig op.

 

Har du nogle gode råd til andre kreative sjæle der gerne vil frem i verdenen?

Hvis man vil arbejde i et kreativt fag er man nød til at vise sine ting til andre og ikke være bange for kritik. Specielt i grafisk arbejde hvor du kommer til at have mange og lange samtaler med kunder og producere 40 forskellige logoer, før du rammer kundens forestilling eller noget endnu bedre.

 

 

Fem hurtige

 

4 ting du ville tage med på en øde ø?

Højtalere, min gamle iPod Nano, En blok og hele Lademanns leksikon.

Livret?

Rissotto og/eller Gin

Mac eller PC?

PC mester race

Toiletrullen indad eller udad?

Den rigtige måde, udad.

Cola Zero eller almindelig?

Coca Cola Classic m. ekstra sukker