Kærlighed og høje psykedeliske toner

Den omstridte Facebookside Daily Dak der også er kendt for sin scene til Distortion Nørrebro, inviterede søndag eftermiddag, Roskilde Festivals gæster på vals. Det skete ved den nye warm up scene i øst området. Scenen hedder East Stage, og det gik ikke stille for sig.

Større og stærkere
Solen står højt. Lugten af ammoniak og fugtigt jord er allerede blevet vante normer. Unge mennesker sidder og spiller ølbowling på fuldtid, og alle er glade. Endnu større og endnu stærkere, makkere Roskilde Festival sin tilbagevending.
I år er der en ny scene, som er blevet født. Den ligger i L området, og er aktiv under hele ugen. Søndag fra klokken 12 til 18 var det tid til at fyre op i højtalerne og skrue helt op for bassen. Daily Dak der startede som en facebook side, stod for dagens arrangement. Musikken er monotom og detaljeret, psykedelisk og progressivt. Med til hører en hel subkultur og masser af fordomme. Psykedelisk Trance er en elektronisk genre men også en meget omfattende genre. Den er samlingspunkt for en masse mennesker, og rundt omkring i verden er det primært moderne hippier som dyrker musikken. Der findes ikke tal på hvor mange festivaler der findes, bl.a. i Uralbjergene, som kun handler om Psykedelisk Trance.

Her i Danmark eksisterer der også et miljø. Og det er meget blandet. Danskerne har det med at associerer genren med noget råt. Myten lyder at det kun er Tonni fra Albertslund, der dyrker genren. Men det passer ikke, mener Julian Bruhn Lau der er repræsentant for organisationen og facebooksiden, Daily Dak.

Fra Goa til Israel

Da gamle hippier valfartede til Goa i Indien sidst i 60’erne, opfandt de med årene Psykedelisk Trance musik, der for alvor slog sig fast i 90’erne. Det er en undergenre til den oprindelige Trance genre, som var rigtig populært i slut 90’erne, start 00’erne. I dag lever genren i bedste velgående og har endda også fået sine helt egne undergenre. Det som der er mest udbredt i Danmark, er nok det man kalder for Progressive Psytrance. Her er bassen enormt tung og primært har det givende nummer en masse uventede overraskelser. Her er det bl.a. kunstnere som tyske Neelix og danske Time In Motion der står bag troldmandsskabet.
Høj energi og fart er indbegrebet af Full-On. Det har også sat en milepæl i landet. Her er der enormt mange psykedeliske lyde og masser af peaks. Populært i Israel, har de selv en masse dygtige kunstnere. Vibe Tribe er en af dem, og de udgiver deres første plade i 2004.

Kærlighed uden stoffer

”Vi vil gerne have Trance miljøet ud til Danmark!” siger Julian Bruhn Lau med et smil på læben. Han er ked af at folk har så mange fordomme, og pointerer også at det var derfor Daily Dak blev oprettet tilbage i 2015. De vil gerne bevise det modsatte, og han fortæller, at de er en stor gruppe mennesker, der holder sammen over genren. Det handler om ren og skær kærlighed.

En af de fordomme som miljøet tit kæmper med er stofferne. Til det forklare Julian, at det ikke er noget som Daily Dak står inde for. Musikken er nemlig stoffer nok for ham. Engageret fortæller han om en udenlandsk festival han deltog i nogen måneder tilbage. ”Der gik små børn rundt og legede. Der gik gamle mennesker rundt, og nød miljøet uden at være på stoffer” fortæller han med julelys i øjnene. Det handler om mangfoldighed og ”Folk skal ikke tro vi er på stoffer” fortæller Julian der samtidigt opfordrer den danske befolkningen til at tilslutte sig Trance miljøet.

 

ALICE er på Roskilde Festival, og dækker hele ugen. Vi har øje for de små og store historier. Har du en god historie? Skriv endelig til os på hej@alicemag.dk. God festival – og pas på hinanden!