SMAGER POLSK MAD GODT?

 

En guide til formidabel mad i Warszawa.
Jeg har været så heldig at få, en kæreste som har polsk familie. Det har efterhånden resulteret i en hel del rejser til Warszawa i Polen.

Første gang jeg kom til landet, havde jeg ingen som helst idé om, hvad jeg skulle forvente. Før jeg havde besøgt landet første gang, var ’beton’ det første jeg tænkte på, når nogen sagde Polen. Og Polen er beton.

Det er et land der stormer derudaf. Uanset hvilket sted i hovedstaden du står, kan du se et nyt højhus, der er ved at blive bygget. Europas højeste skyskraber er lige nu ved at blive bygget i Warszawa. Flere og flere polakker taler engelsk, og bedst af alt – flere og flere polakker er begyndt at interessere sig for madkultur og er i den grad begyndt at dyrke den. Mange restauranter er ved at skyde op overalt i Polen. På samme tid bevares gamle og traditionsrige steder med gammel madkultur stadig – det er en fantastisk kombination!

Polen er måske ikke lige den feriedestination, du planlægger lige nu. Men hvis du vil opleve kultur, arkitektur og fantastisk mad – så er det altså ikke et dårligt sted at besøge. Det er oven i købet også rigtig billigt, eksempelvis købte jeg i supermarkedet to flasker god polsk vodka, fire specialøl, en juice, køkkenrulle og fire forskellige milka chokolade = 178 kroner.

Her kommer et par spisesteder, du skal besøge, hvis du ligger vejen forbi dette skønne land.

Charlotte

http://bistrocharlotte.pl/menu/
Warszawa Plac Grzybowski

Hver gang jeg er I Polen, er det her, jeg allerhelst vil spise morgenmad. Gerne hver morgen.

Det er et bageri og en bistro. Der dufter altid af nybagt brød, friske blomster og friskpresset juice. Stemmeningen er livlig, der er stengulv og de spiller altid hyggelig jazzmusik.

Brødet er fantastisk. Når man så putter godt pålæg på, så er morgenmad pludselig min klare favorit spise i Polen.

Du skal bestille de åbne sandwich. Den med laks slår alt. Den med gedeost smager af himmel.

Madderne er simple. Ikke alt mulig fikomdik og smarte saucer. Bare godt brød, godt og lækkert pålæg, lidt grønt og citron.

Charlotte SKAL besøges!


 

Si

http://restauracjasi.pl
Marszalkowska 115

En helt ny restaurants som netop er åbnet. Vi kom for at spise morgenmad, og endte med at spise både morgenmad og frokost her.

Restauranten er moderne italiensk. Menukortet har alt fra pizza, hjemmelavet pasta og lækre salater.

På morgenmadskortet fandt jeg en morgenmadspizza, og det skulle selvfølgelig prøves. Vi bestilte også en hjemmelavet pasta med trøffel.

Pastaen var helt vanvittig. Den smagte så meget af trøffel, smør og godt bagværk i form af den hjemmelavede pasta. Der var ikke sparet på noget, og det kunne virkelig smages. Pizzaen var også ganske udmærket. Jeg er fan af, at spise pizza til morgenmad i hvert fald.


BOHEMIA

http://bohemiarestaurant.pl/pl/
Al. Jana Pawła II 23

Vi havde trasket rundt I byen og længe ledt efter et sted at spise. Endelig, midt i et kryds, så vi et sted som så tiltalende ud.

Også denne restaurant er forholdsvis ny. Restauranten er tjekkisk og har eget bryggeri. Konceptet var en lille smule forvirrende, men ikke desto mindre er restauranten helt vildt flot. Der er god service og, maden skulle også vise sig at være god.

Vi fik deres egen øl, tatar og pasta.

Hvis du er i Polen, er det et must at spise tatar. Du kan få det stort set alle steder, og jeg har endnu ikke fået serveret dårlig tatar i Polen. Det skal sigesat jeg er kæmpe tatar spiser, og også i Danmark ofte nyder den lidt bizarre mad.

Tataren var absurd god. En lille tærteformet tatar med lag af løg, på toppen en æggeblomme. Brødet var smørstegt og der fulgte et stykke hvidløg med, som man kunne gnide på brødet. Simpelt, og præcis som det skal være.

Raviolien var med spinat. Smagen var stor, og pastaerne var dejlige bløde og runde i smagen. Præcis som god ravioli.

Bestemt anbefalelsesværdigt!


THAISTY

http://thaisty.pl
Plac Bankowy 4

Rigtig mange asiatiske spisesteder popper lige nu op rundt I byen. Men særligt denne, er et besøg værd.

Der er mange mennesker, så det kan være en god idé at bestille bord på forhånd, hvis du kommer i weekenden. Her får du både lækker og frisk thai mad, der er lavet på den rigtige (!) måde, men du kan også få lækre drinks.

Bestil de dampede dumplings med rejer til forret – det var en virkelig stor fornøjelse. Til hovedret fik vi pad thai og en karry ret jeg ikke husker. Begge dele var fantastiske! Det var så godt, at vi fik resterne med hjem i en doggybag.

Selvom Warszawa hverken er Gran Canaria eller New York, er byen bestemt et besøg værd.

Byen er ny og i en helt vild udvikling, det gør byen spændende at gå på opdagelse i. Du vil møde masser af både gammel og ny kultur, hvor end du drejer hen.

God tur!