SNACK PÅ FRANSK

Kan du huske den gang du var barn, og kunne sidde og lytte på de voksne i køkkenet? Bare sidde og lytte på hvordan det bobler og syder, mens de voksne går og snakker. Man forstår ikke helt hvad de taler om, men det er rart alligevel.

Vi tager dig tilbage dertil. Vi har fået lov at komme i køkkenet med Eva Jasha Jal.

Eva har franske rødder, og er også født i Frankrig. Eva laver en sine favorit franske retter, på fransk. Du skal bare læne dig tilbage, og nyde lyden af fransk mad, mens Eva fortæller. 15 minutters pause.

God fornøjelse!

Champignon a la créme

til 4 personer


200 gram champignon
1 stort eller 2 små løg
En god klat smør
Lidt oliven olie
Ca. 3 dl piskefløde 38%
Saften fra en halv til en hel citron
Salt og peber
Brød efter behov


Start med at rens svampene grundigt og skær dem i skiver. Snit løget i små tern og kom der efter oliven olie og smør, på en varm panden.

Put de snittede løg på panden. Når løgene er stegt gyldent kan du lægge svampene i, steg det kort (1-2 minutter).

Tilsæt fløden og kog det ind. Hæld citronsaften på, det gør at fløden sætter sig bedre på svampene, og at retten får syre.

Smag til med salt og peber, og ekstra citronsaft (hvis retten mangler syre og/eller er for fed).

Servér champignon a la créme på ristet brød og frisk kværnet peber.

God appetit!

 

Illustrationer af Dominique Jal
www.illustrado.dk