DU FÅR NU MULIGHEDEN FOR AT STØTTE ALICE MAGAZINE

I samarbejde med Mæcen

Det er med stor glæde i stemmen, at vi fra Alice Magazine kan offentliggøre vores nye samarbejde med de gode folk fra Mæcen, der arbejder for at skaffe finansiering til kreative sjæle som os selv gennem crowdfunding. Det kommer med en smuk tanke om deleøkonomi på internettet.

 

Mæcen blev for nyligt lanceret af folkene bag DiGiDi, der i årevis har arbejdet med digital distribution af musik på internettet, med intention om at skære mellemmændene fra, og gøre det muligt at tjene penge på sin kunst på internettet. Den samme ambition lever videre i Mæcen, der dog fokusere på andre kunstneriske og kreative virker end musikken, såsom journalistik og forfatterskab.

 

Ordet Mæcen er nok ikke det første der springer frem fra ordforrådet, men det betyder simpelthen:

”En person som støtter kunst og videnskab økonomisk”

og det er lige hvad de giver dig muligheden for at blive. På maecen.com finder du en række virksomheder og foreningers ”mæcenater”, som er sider med præsentationer af de forskellige projekter og muligheden for at støtte med et selvvalgt månedligt beløb.

 

Mæcen har et helt klart ståsted og en række kerneværdier, som stemmer utroligt meget overens med vores magasins etiske grundlag.

 

Mæcen er skabt til fordel for brugeren af platformen, ikke ejeren

Mæcen er ejet og drevet af andelsselskabet DiGiDi a.m.b.a; dermed har mere end 3.500 andelshavere én stemme og én andel hver. Det betyder, at der ikke er nogen investorer eller stiftere der sidder og skummer fløden. I stedet går alle indtægter ubeskåret til at drive og forbedre platformen eller nedsættelse af brugernes betalinger.

 

Ingen reklamer

Folkene bag Mæcen deler vores skepsis overfor reklamernes fremmarch på internettet. På mæcen er der ingen reklamer eller annoncer, så her tjener siden heller ikke penge på sidens trafik.

Det enkelte mæcenat har dog selv mulighed for at have reklamer på sin indholdsside.

 

Beskyttelse af private data

Salg eller videregivelse af information om brugerne til en tredje part sker ikke på Mæcen, ligesom der ikke laves analyser af personlige informationer eller adfærd på siden, som det ellers er blevet forfærdeligt normalt på nettet.

 

Ytringsfriheden i fokus

Hos Mæcen er der fokus på ytringsfrihed. Det betyder, at der ikke filtreres eller censureres i indholdet, så længe det er i overensstemmelse med den danske lovgivning.

Mæcen er skabt med en grundtanke om at promovere en stilændring i forbrugeradfærden på internettet til en form for deleøkonomi. I stedet for at støtte den store mænge reklamefyldte gratis indhold på internettet, hvor en meget lille del af pengene egentligt går til producenterne af indholdet, giver Mæcen dig mulighed for at støtte netop det projekt, du synes er interessant og fortjener det.

Alt dette betyder, at du nu får muligheden for at støtte Alice Magazine igennem månedlige donationer af selvvalgt størrelse, dog minimum 10 kr. Betalingen kan nemt oprettes gennem linket i bunden af artiklen, eller gennem knappen i højre side af din skærm. Du kan altid nemt afmelde din betaling, hvis dette skulle ønskes.


 

Vi har nu arbejdet i næsten et år, ud af et ønske om at skabe et projekt fra bunden, skubbe mediebilledet i den retning vi ønskede det og udvikle os hele vejen igennem. Dette nye samarbejde skal ikke ses som enden på denne målsætning, tværtimod. Penge på kistebunden skal ikke ende i lommen på os fra bladet, men muliggøre endnu flere af de fede foredrag, fester og nye spændende projekter fra vores side til glæde for jer: Alle vores fantastiske og trofaste læsere. Og selvfølgelig med en målsætning om at drive Alice Magazine så langt som overhovedet muligt!

 

En stor tak skal lyde til Otilia Leschly, der selv har været med til at starte ideen om Mæcen op i 2015, og under sin nuværende praktikplads for Mæcen har fundet vores magasin og taget kontakt til os angående et muligt samarbejde.

Hvis du er interesseret i blive en mæcen og støtte vores arbejde månedligt, eller bare vil lære mere om Mæcen, så klik på linket i bunden eller knappen i højre side af din skærm, for at blive ledt videre til vores Mæcenat.